Govu metaalbewerking logo
info@govu.nl
Tel. 055 3231285
Fax. 084 7515360
Govu metaalbewerking
Kranenstraat 8
7384 SJ Wilp - Achterhoek
Govu Metaal bewerking foto

GOVU is een echt familiebedrijf

In 1893 startte Jan Mentink (eerste generatie) zijn smederij. Dat begon heel klein met een huurpand naast de school in Wilp-Achterhoek. Ruim 20 jaar later, in 1916, werd de stap gezet naar een eigen pand aan de Kranenstraat, in hetzelfde Wilp-Achterhoek. Dit is nog steeds de thuisbasis van ons bedrijf.


Herman Vukkink (tweede generatie) zette de smederij daarna voort met klanten van dienst zijn met hoefbeslag en smidswerk. Toen Jan (derde generatie) Vukkink het bedrijf voortzette, verlegde hij de werkzaamheden van smids- en installatiewerk naar het maken van staalconstructies.


De vierde generatie, Herman Vukkink, deed zijn intrede nadat hij na zijn MTS-opleiding bij een machinefabriek was gaan werken. Het zelfstandig ondernemerschap trok hem echter al op jonge leeftijd. Toen hij in 1989 de zaak kon overnemen, legde hij zich eerst toe op het maken van staalconstructies. Dit in de tevens in 1989 gebouwde nieuwe bedrijfsruimte.


Toen deden ook de eerste verspaningsmachines hun intrede. Eerst conventionele machines, maar later ook CNC gestuurde.


In de loop van de tijd is dit machinepark uitgebreid. Door de gevarieerdheid van de machines en de uitgebreide kennis kunnen wij vele werkzaamheden aan. Een en ander altijd in overleg met de klant.


Is een opdracht erg groot, of een collega beter toegesneden op onderdelen, dan besteden wij delen van het werk uit. Omgekeerd gebeurd hetzelfde.


Naast draaien, frezen en kotteren doen wij ook revisie- en montagewerk. Tevens word het smidsvuur nog steeds gebruikt voor het uitsmeden van hamerbeitels.